Stor forskel på udgifter til ældre

Århus Kommune er den østjyske kommune, der bruger flest penge på ældre over 65. I modsatte ende ligger Syddjurs kommune.

Når pensionsalderen nærmer sig, er det ikke lige gyldigt, hvilket postnummer man bor i. Der er nemlig meget stor forskel på, hvor mange penge kommunerne bruger på de ældre.

Ifølge beregninger foretaget af fagforbundet FOA er Århus Kommune den kommune i Region Midtjylland, der bruger flest penge pr. ældre over 65 år. Kommunen bruger 54.603 kroner pr. ældre i 2009.

I modsatte ende ligger Syddjurs kommune, hvor udgifterne pr. ældre er godt 13.000 kroner lavere, nemlig 41.362 kroner.

- Når der er så store variationer i udgifterne pr. ældre, så er det svært at forestille sig, at kommunerne kan tilbyde en ensartet service over for de ældre. Vores velfærdssamfund burde fungere som en garanti for, at alle i det her land har de samme muligheder for pleje og omsorg. Derfor er det beskæmmende at se, at der er så stor forskel i udgifterne - og sandsynligvis også på servicen - afhængigt af, hvor i Danmark man er bosat, siger sektorformand for FOA's social- og sundhedssektor Karen Stæhr i en pressemeddelelse.

Se mere om forskellen i de østjyske kommuners udgifter til ældre i mandagens nyhedsudsendelse klokken 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.