Støjende børn slog tænderne ud på buspassager

35-årig mand bad en gruppe store børn om at dæmpe sig i århusiansk bybus. Derefter fik han alvorlige bank.

Episoden fandt sted i den århusianske bybus-linje 15, hvor den 35-årige mand fredag morgen var passager sammen med en gruppe på otte børn med arabisk baggrund, der hørte musik på deres mobiltelefoner.

En ældre mand havde ifølge Århus Stiftstidende bedt gruppen om at skrue ned for musikken, hvilket i første omgang blev efterkommet. Men da den arabiske mand forlod bussen i Park Allé, blev der atter skruet op.

Chaufføren bad derefter børnene om at skrue ned, og han nægtede at køre videre, indtil de havde dæmpet sig.

- En ældre mand bad gentog chaufførens anmodning, og børnene bad ham holde mund, de truede ham. Den gamle mand var vel bussens mest forsvarsløse. Det kan jeg sige uden at genere ham. Det var bare børn, så jeg tænkte, jeg som voksen kunne hjælpe den gamle mand, forklarer den 35-årige til Århus Stiftstidende.

<b>De unge gik til angreb</b>
Den 35-åriges indblanding fik de unge til at gå til angreb på ham.

- Jeg ved ikke, hvor mange slag, jeg fik. Eller hvor mange, der slog mig. Jeg kan bare erindre og stadig høre det der DONG-DONG inde i mit hoved fra slagene. 10-15 knytnæveslag. Da jeg så min tand ryge op i ruden, råbte jeg stop, siger han til avisen.

Det 35-årige offer har efterfølgende været på operationsbordet. Der er udsigt til, at han mister mellem én og fire tænder efter overfaldet.

Østjyllands Politi har på baggrund af overvågningsbilleder fundet frem til to af de tre børn, der var aktive i overfaldet. De er nu sigtet for overfaldet.

De unge er bosiddende i Gellerup og var på vej i skole på Kroghsgade Skole.