Stockholm-rute giver fremgang for lufthavnen

Efter en længere periode med tilbagegang i antallet af passagerer, der benytter Aarhus Lufthavn, er udviklingen nu vendt

I slutningen af oktober indviede Aarhus Lufthavn en ny SAS-rute til Stockholm, og allerede nu kan man mærke den positivt.

Antallet af passagerer, der rejser via lufthavnen i Tirstrup, er steget med 4,5 pct. i november sammenlignet med samme måned sidste år.

- Det er dejligt at se vores nye ture er kommet godt i gang. Belægningsprocenten er dog stadig ikke helt god nok på ruten, så jeg er optimistisk i forhold til mere fremgang, siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

Aarhus Lufthavn klar med ny rute

Kigger man på passager-tallene er det tydeligt, at netop Stockholm-rute har gavnet lufthavnen. Både på indenrigsflyvninger, chartertrafik og anden trafik er der sket fald i antallet af rejsende. Men en 25,5 procents fremgang på udenrigsflyvninger opvejer tilbagegangen.

Fået helt nye kunder

- Hovedsagen i de her tal er, at det er glædeligt med en generel fremgang takket være den nye rute til den svenske hovedstad, forklarer Peter Høgsberg.

Direktøren fortæller, at det især er passagerer, som bruger Stockholm som mellemdestination videre mod eksempelvis finske lufthavne.

Tilbagegang for Aarhus Lufthavn

- Det mest positive er, at det er helt nye kunder, vi har tiltrukket. Vi har ikke bare flyttet rundt på passagerer fra andre ruter. Samtidig har vores oprindelige rute til Stockholm med British Airways ikke lidt tabt af den nye, fortæller Peter Høgsberg.

Fremadrettet vil lufthavnen fortsætte promoveringen af ruten, som de håber på kan opretholde den positive tendens.

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

20201013-144325-4-1920x1280we

Motorvej har lange udsigter: Nu er fire borgmestre gået sammen om ny idé

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: 666 er på hospitalet

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent