Stiften atter på gaden

Strejkeramte Århus Stiftstidende er sandsynligvis tilbage på gaden allerede mandag.

Den strejke, der siden fredag har lammet en række avistrykkerier, blev søndag aften afblæst.

Strejken, der er overenskomststridig, forhindrede B.T., Århus Stiftstidende og JydskeVestkysten i at udkomme begge dage, mens Berlingske Tidende og dele af Politiken ikke kom søndag.

Medarbejderne nedlagde arbejdet, fordi fem litografer er blevet fyret. Kravet lyder på, at fyringerne skal trækkes tilbage, men det har ledelsen af Berlingske Avistryk A/S indtil videre pure afvist.

Lørdag aften fik medarbejderne dog et brev med en mødeindkaldelse i denne uge, og det har fået dem til at genoptage arbejdet.

- Vi ved ikke, hvad der skal ske på mødet, men indtil videre møder folk på arbejde her i aften (søndag, red.). Men man kan jo aldrig vide, om de beslutter sig for at gå hjem igen, siger tillidsmand i Den Berlingske Koncernklub, Bjarne R. Jensen.

Han er godt skuffet over ledelsens timing af afskedigelserne.

- Vi står overfor et salg af Det Berlingske Officin, så i stedet for at skabe konflikt, burde vi stå sammen og lade være med at lave ballade nu. Jeg ville kunne forstå det, hvis det gjaldt 1000 medarbejdere, men det her handler kun om fem, siger han.

Den administrende direktør for Berlingske Avistryk A/S vil ikke kæde de to begivenheder sammen.

- Det her kører sit eget løb, siger Jørn Aagaard, der trods tillidsmandens ord ikke føler sig sikker på situationen, før han ser de frisktrykte aviser mandag. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14726">Trykkeri-strejke rammer Stiften (8/7-06)</A></STRONG>