Stemmer lokale MFere østjysk?

Politisk overbevisning betyder mere end geografi, mener østjyske MF'ere i Kaffeklubben på TV2OJ

10:31

1 af 2

De østjyske politikere på Christiansborg repræsenterer først og fremmest deres partier, når de afgiver deres stemmer i folketingssalen.

Mandag var fire politikere fra hver sin side af salen gæster i TV 2 | ØSTJYLLANDs politiske debatprogram, Kaffeklubben.

Her lagde de hver især vægt på, at det er den politiske holdning, der afgør, hvordan de stemmer - og ikke geografien.

- Jeg vil sige, at jeg først og fremmest er SF'er. Hvis nogen sagde noget andet, så ville jeg uden tvivl beskylde dem for at lyve. Når man sidder nede i folketingssalen, så stemmer man ikke bare mod sit parti, forklarer Jonas Dahl fra SF.

Han understreger dog, at hans bopæl i Aarhus også har en betydning.

- Jeg er også østjyde, ja.

Se: Vil ændre politiker-pension

Selv om de østjyske politikere først og fremmest stemmer ud fra deres politiske overbevisning, har det ifølge Venstres Fatma Øktem en betydning, at de bor i området.

Ifølge hende favoriserer de lokale politikere ikke Østjylland. De kender dog problemstillingerne i deres nærområde bedre end udfordringerne i andre dele af landet.

- Jeg kan ikke undgå, at jeg oplever nogle ting, når jeg er hjemme. Jeg ser nogle ting, som jeg tager med til Christiansborg, forklarer Fatma Øktem.

- Der har været nogle helt konkrete sager. Fx har der været noget uro Bispehaven. Det har jeg taget op med ministeren flere gange i samråd. Nu kender jeg tilfældigvis området rigtigt godt og de udfordringer, der er.

Også socialdemokraten Jens Joel og Jens Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti var med i Kaffeklubben på TV 2 | ØSTJYLLAND.

I videoen øverst i artiklen kan du se debatten om, hvor stor en betydning den lokale tilknytning har for deres politik.