Statsstøtte til vestdansk filmpulje

Fremover får Den Vestdanske Filmpulje syv mio. kr. fra staten til at støtte filmproduktioner i Aarhus, Silkeborg og otte andre jyske kommuner

I flere år har Den Vestdanske Filmpulje kæmpet for selv at administrere de midler, som Kulturministeriet har sat af til regionale film. Tidligere har Det Danske Filminstitut haft opgaven at fordele pengene, men nu får filmpuljen selv lov til at bestemme.

- Førhen har filminstituttet givet støtte direkte til filmene, men nu får vi lov til at vurdere, hvem der skal have støtte og hvor meget. Det er rigtig positivt, siger direktør for Den Vestdanske Filmpulje, Carsten Holst.

Det er et nyt filmforlig, der åbner op for den nye fremgangsmåde, og selvom pengene endnu ikke er tikket ind på puljens konto, så har den fået lovning på dem.

- Vi har en bedre lokal føling med, hvad der bør anerkendes og have statslige midler. Det har bare stor betydning at være tættere på. Vores erfaring er også, at kommunerne er mere tilbøjelige til at støtte film, når de modtager midler fra os. Det har en selvforstærkende effekt, mener Carsten Holst.

Stadig ikke i mål

Selvom dagens nyheder er gode, så er direktøren endnu ikke tilfreds. For i alt er der faktisk 28 mio. kr. i regionale midler, hvor det stadig kun er halvdelen, som fordeles af filmpuljer. Udover Den Vestdanske Filmpulje er det FilmFyn, som fordeler de 14 mio. kr.

- For os giver det klart mest mening at have alle pengene ude i filmpuljerne, der ved, hvordan de bruges bedst. Så det vil vi fortsætte kampen for sker, forklarer Carsten Holst.

Han ser dog samtidig udviklingen som et skridt i den rigtige retning. Og det er da behov for, at den kommer.

- I dag gives 97 % af al filmstøtte i hovedstaden, så det her kan være med til at få flere lokale, levende jyske fortællinger, siger Carsten Holst.

Skærmbillede 2021-04-12 kl. 20.49.29

Regionen vil købe flere ambulancer: - Vi skal have nedsat lange responstider

21-000190-20 20201023_THG_VISUALISERING_ALLEGADEN_SLETH 12524003_1_1_2

Gammelt amtssygehus får nyt liv

Bloddonor

Blodbank med opråb: - Vi mangler flere end dobbelt så mange donorer

Ambulance

Nyt forslag: Flere sygetransporter til Østjylland

Østjysk Bolig

Svindelsag vækker bekymring på Christiansborg

def_thumb,50_percent

play Problemer med lang kø ved vaccinationscenter: - Kom til tiden og lad pårørende blive hjemme