Stabile priser på ejerboliger i år

De fleste østjyske ejendomsmæglere forventer uændrede priser på fast ejendom i regionen i 2007.

Ejendomsmæglerne i Østjylland forventer generelt stabile boligpriser fremover. Det gælder både for det kommende kvartal og hele 2007, viser en ny tendensundersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

- Vi oplever, at optimismen er på vej tilbage til boligmarkedet. Der er begyndt at komme mere gang i salget igen - også her i Østjylland. Det afspejler sig i ejendomsmæglernes forventninger, som er blevet mere positive efter et lidt stille efterår. Vi venter generelt uændrede priser i den kommende tid, siger kredsformand i foreningens 7. kreds, Preben Vemmelund.

Undersøgelsen viser, at næsten 80 pct. af ejendomsmæglere i Århus og Østjylland forventer enten uændrede eller højere huspriser i det kommende kvartal. Og hvis man ser et år ud i fremtiden, falder andelen af mæglere, der forventer prisfald, yderligere en smule - mens andelen af mæglere, der forventer højere huspriser, øges markant.

På ejerlejlighedsmarkedet er de østjyske ejendomsmæglere lidt mindre optimistiske for det kommende kvartal, hvor 62 pct. forudser uændrede eller stigende priser.