Sparede millioner ved at omgå statsafgift

Firmaet Gips Recycling sparede mere end seks millioner kroner ved at aflevere miljøskadeligt affald til Overgaard Gods ved Havndal.

Firmaet Gips Recycling sparede seks en halv million kroner i statsafgift ved at aflevere miljøskadeligt gipsaffald til Overgaard Gods. Det siger en tidligere produktionsdirektør i firmaet til P4 Østjylland.

20.000 tons miljøskadeligt gipsaffald med rester af både tungmetaller og asbest. Så meget har firmaet Gips-Recycling kørt ud til Overgaard Gods, som så er begyndt at pløje det ned i godsets landbrugsjord.

Gips Recycling betalte godset 135 kroner pr. ton for at slippe af med affaldet på en nem måde.
Det siger i hvert fald tidligere produktionsdirektør i Gips Recycling, Per Simonsen.

- Det har ikke været muligt at komme af med papiraffaldet, hvor al det giftigste sidder på en økonomisk forsvarlig måde. Derfor har man valgt den billigste løsning - at køre det ud til Overgaard Gods, som er så stort, at man ikke forventer, at der er nogen, der opdager det.

Per Simonsen foræller, at firmaet på den måde sparer at betaler statsafgiften på 330 kroner pr. ton. I alt betyder det en besparelse på seks en halv million kroner.

På Overgaard Gods ønsker betyrelsesformand Anker Brask-Thomsen ikke at kommentere sagen udover at det er Overgaards tidligere godsforvalter, som har taget sig af sagen, og at godsforvalteren har oplyst til bestyrelsen, at det der foregik var fuldstændig lovligt.

/Ritzau