SOSU-strejker fortsætter

SOSU-personalet strejker fortsat i flere østjyske kommuner. I Århus er lokale lønforhandlinger blevet fremrykket.

Strejkerne blandt Sosu-personalet fortsætter i Norddjurs, Syddjurs, Randers og Århus kommuner. De ansatte vi have højere løn og bedre arbejdsforhold.

I Syddjurs kommune oplyser ældrechef Ingelise Juhl, at ansatte fra tre områdecentre i morges besluttede at forsætte deres strejke, mens de ansatte på et fjerde områdecenter, som arbejdede i går besluttede at gå med i strejken. Dermed strejker de ansatte på hele ældreområdet i kommunen. De afleverede i formiddag et brev med deres krav til borgmester Vilfred Friborg Hansen

I Norddjurs besluttede de fleste Sosu-ansatte i morges at fortsætte deres strejke. Talsmand Inge Andersen fortæller, at hele hjemmeplejen strejker, mens de ansatte på et par plejehjem er gået i arbejde. De Sosu-ansatte tager i morgen tidlig stilling til om, strejken fortsætter

I Randers vedtog Sosu-personalet i formiddags med stort flertal at fortsætte deres arbejdsnedlæggelse. De demonstrerer i eftermiddag foran rådhuset og mødes i morgen klokken 10 for at tage stilling til situationen.

I Århus strejker de ansatte på mindst 14 plejecentre, fortæller formanden for de ansattes fagforening, FOA Kirsten Normann Andersen. Hun skønner, at omkring en tredjedel af de 4000 ansatte i den århusianske ældrepleje arbejder på de 14 centre. Der er i øjeblikket faglige møder faglige møder på flere andre plejecentre. Der er stormøde for de Sosu-ansatte klokken 16.

Personalets fagforening FOA mødes med Århus Kommune klokken 13 for at forhandle ny løn, de lønkroner, som bliver fordelt lokalt. De forhandlinger skulle egentlig først foregå efter sommerferien, men er blevet rykket frem.

I følge Midtjyllands Avis breder strejkerne sig også i Favrskov og Skanderborg kommuner, mens de Sosu-ansatte stadig arbejder i Silkeborg.

I Skanderborg genoptager plejepersonalet arbejdet i morgen, mens personalet enkelte steder i oplandet til Skanderborg fortsat strejker

Under strejkerne opretholder de østjyske Sosu-ansatte et nødberedskab, som svarer til bemandingen i weekenden. Det betyder, at de ældre får den nødvendige pleje, men ikke får gjort rent og normalt heller ikke kommer i bad.