Sommerlig tirsdag kan ende med masser af regn og torden

Efter en lun tirsdag med nogen sol og op til 23 grader, så truer en koldfront med at give masser af regn, bulder og brag i dele af Danmark til aften

Der er sikkert mange danskere, der tirsdag aften vil tænde op i grillen og nyde aftensmaden under åben himmel efter en dag, hvor temperaturen nogle steder kommer helt op nær 23 grader.

Men især i de sydvestlige dele af landet kan det også blive med bulder og brag i det fjerne - og senere på aftenen også længere mod nord og øst i landet.

Koldfront gør sin entré efter sommerlig tirsdag

En koldfront skal i morgen aften nemlig passere op over landet fra sydvest, og på forsiden af fronten strømmer varm og ret fugtig luft op over Danmark fra syd og sydøst.

Det vil efter alt at dømme udløse en række kraftige byger over i første omgang den sydlige og vestlige del af Jylland, som sagtens kan være med torden og måske også lokale skybrud - det vil sige mere end 15 mm regn på en halv time.

Samlet set kan der hvor bygerne bliver kraftigst falde mellem 20 og 30 mm regn, men der vil være store lokale forskelle selv over små afstande.

I aftenens løb breder de kraftige byger sig mod nord og øst, og det kan ligeledes komme til at gå ud over Lolland, Falster og Fyn, mens meget tyder på, at bygerne aftager i intensitet, som de ud på aftenen også bevæger sig længere op over den nordlige og østlige del af landet. Se hele prognosen herunder.

Størst risiko for skybrud og torden mod syd og vest

Risikoen for torden og lokale skybrud er derfor umiddelbart størst i de sene eftermiddags- og tidlige aftentimer syd og vest for en linje fra Torsminde over Horsens til Møn. 

Inden da kan man have nydt en stor del af dagen i solskinsvejr med temperaturer op mellem 20 og 23 grader mange steder.

Regnen tirsdag aften er kun begyndelsen på nogle våde døgn. Især onsdag og torsdag er der udsigt til mange flere millimetre i landets regnmålere - og onsdag sågar også med masser af blæst.

Herunder kan du se mandagens vejrudsigt fra TV2 ØSTJYLLAND:

 
hest2

Formand for Dyreetisk Råd om udsatte heste: Sult i sig selv er ikke et problem

Lone Bøgely

Politikere skal drøfte ambulance-krav: Kræftpatient frygter længere ventetid

Daginstitutioner Malling

play Jacob frustreret over placering af ny daginstitution: - Hul i hovedet

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

sundhedsminister Magnus Heunicke

liveblog COVID-19 LIVE: Første tilfælde af brasiliansk coronavariant fundet i Danmark

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb