Sommerferien begynder: Trængsel på vejene i weekenden

På fredag begynder sommerferien for mange, og det giver tæt trafik på vejene

Det kan være en god idé at huske lidt underholdning til børnene på bagsædet samt noget vand, hvis man skulle havne i en lang kø, anbefaler Vejdirektoratet. Foto: Dennis Lehmann Ritzau - Scanpix

Sommerferien står for døren, og på mange østjyske skoler ringer klokkerne fredag ud for sidste gang, inden flere uger med sommerferie venter eleverne.

Læs også Pak bare strandtasken: Sol og sommer til Østjylland

Fredag eftermiddag bliver dermed startskuddet til en af de travleste rejseweekender på vejene herhjemme. Mange familier pakker nemlig børn og fyldte kufferter i bilen for at drage sydpå eller mod sommerhusområderne.

Det betyder trængsel på vejene - blandt andet Motorvej E45 og særligt ved vejarbejdet mellem Skanderborg og Aarhus.

- Det begynder fredag samtidig med myldretrafikken ud af byerne, og det varer ved fredag til klokken cirka 18.00, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Brit Osted Nielsen.

Læs også En gammel kending vender hjem: Mandag kommer Issehoved til Aarhus

- Lørdag fra klokken 10 til 16 forventer vi også meget trafik, og det bliver nok den værste dag, hvad det angår. Søndag bliver der tæt trafik, men det burde ikke give de store problemer, siger Brit Osted Nielsen.

Det forventede trafikmønster i sommerferien. Foto: Grafik af vejdirektoratet

Tæt trafik ved store sommerhusområder

I begyndelsen af ferien er det i sydgående retning, at der bliver pres på vejene. Men også ved de store sommerhusområder - blandt andet på det sydlige Djursland.

- På de mindre veje ud til sommerhusene kan det særligt mærkes lørdag, hvor det er skiftedag, siger Brit Osted Nielsen.

Læs også Gigantisk regning til Dokk1's p-anlæg: Betaler taxaer til Aalborg, Herning og Odense

Hun fortæller, at der resten af sommeren særligt om lørdagene fra klokken 10 til 16 kommer tryk på vejene.

- Det bliver stort set det samme billede om lørdagene frem til og med uge 30. De efterfølgende par uge frem til at skolerne begynder igen, bliver der også trængsel, men her er det så i modsatte retning, siger Brit Osted Nielsen.

Hun anbefaler, at man - hvis muligt - kører i tidsrummene uden for den værste trafik, og at man ellers sørger for at have noget med i bilen, som børnene kan underholde sig med samt noget vand, hvis man ender i en lang kø.