Sommeren sætter slutspurten ind

Udsigt til rigtige sommerdage i løbet af ugen

Der bliver rig mulighed for at få sig en sensommer-vaffel i den kommende uge

Den sommer, der aldrig rigtig er kommet i gang, forsøger sig nu med en sidste krampetrækning.

Den kommende uge byder nemlig på flere dage med temperaturer over 25 grader, som er det magiske tal, der skal til for at sikre sig titlen som en decideret sommerdag.

- Vi får lunere vejr i den her uge, end vi har været vant til længe. Faktisk vil vi hver eneste dag ligge over 20 grader, og sidst på ugen bliver det rigtig varmt, fortæller Andreas Nyholm fra TV2 Vejret.

Mandag og første del af tirsdag byder på fint vejr, hvorefter regnen igen melder sin ankomst.

Blandede bolsjer
Onsdag bliver ifølge TV 2 Vejret derfor en pose blandede bolsjer med skiftevis byger og opklaring.

Men de hårdtprøvede og varmehungrende danskere kan se frem mod en torsdag, hvor vejrgudernes humør synes at blive væsentligt bedre, end det har været igennem de seneste par måneder.

- Torsdag bliver rigtig flot. En decideret sommerdag med tørvejr hele dagen og 25 grader flere steder, siger Andreas Nyholm.

Og ugens sidste hverdag bliver endnu varmere.

- Fredag kan vi måske for første gang i år nå over 30 grader. Men det er ikke højsommer i den forstand, hvor vi oplever stabilt højtryksvejr. Det skyldes, at vi ligger på vippen mellem to fronter, siger Andreas Nyholm fra TV2 Vejret.

Det varme vejr og mødet mellem kold og varm luft vil ifølge meteorologen resultere i masser af tordenvejr og kraftige regnbyger.