Solrig weekend venter efter regnen

Fredagens regnvejr blev mindre kraftigt end ventet.

Nu venter to dage med rigtigt fint dansk eftersommervejr.

Trods en meget våd fredag, hvor regnen trækker op over Jylland mod nordøst, så varsler meteorologerne endelig for første gang i længere tid udsigt til en rigtig fin weekend med flot vejr. 

Regnen natten til fredag og fredag morgen har ikke mindst ramt Jylland med over 20 millimeter nogle steder. Til gengæld er områder som Sydfyn, Lolland og Falster sluppet billigere. 

Det er godt nyt for hus- og sommerhusejerne på de kanter, hvor man dårligt er færdige med at pumpe vandmængderne væk fra sidste weekends voldsomme regnskyl.

Her har jorden været så mættet med vand, at ny voldsomme regnskyl kunne have udløst nye oversvømmelser. 

Resten af fredagen byder på jævn til hård vind og kuling og vindstød langs kysterne.

- Sammenholdt med regn og temperaturer på 15-16 grader er det jo ikke så festligt vejr for august, siger vagthavende meteorolog Michael Skelbæk fra DMI.

Festligt bliver det til gengæld i weekenden. Det er her at alle, der ikke har fået grillet af og holdt nok havefester, for alvor bør slå til.

Et højtryk over Mellemeuropa bringer varme og dejligt tørvejr ind over Danmark. Lørdag bliver der sol med blå himmel mange steder og temperaturer omkring 20 grader.

- Søndag bliver endnu bedre. Varmen sniger sig måske op på 20-23 grader, så det bliver en ganske behagelig weekend, siger Michael Skelbæk.