Søger hjælp hos ministerium

Århus Kommune vil nu have sine retningslinjer set efter i sømmene af Velfærdsminesteriet

Børne og Unge rådmanden i Århus beder nu velfærdsministeriet om hjælp i en sag hvor en skole har holdt oplysninger om forældres vold mod et barn tilbage fra de sociale myndigheder. Rådmanden vil have kommunens regelsæt omkring underetninger gået grundigt efter i sømmende.

Det er Hårup Skole i Århus Kommune, der er blevet kritiseret for ikke at have reageret da en dreng blev udsat for vold i hjemmet. Nu skal kommunens regler gåes grundigt efter siger Børn- og Unge-rådmand Louise Gade:

- Jeg har i går taget kontakt til Velfærdsministeriet for at få dem til at komme ind og hjælpe os med at sikre, at vi har præcise og skarpe nok retningslinjer, så vi undgår i fremtiden, ikke at lave en optimal indsats, sagde Louise Gade i TV 2 | ØSTJYLLANDS 19.30-udsendelse.

TV 2 | ØSTJYLLAND kunne i går dokumentere, at drengens klasselærer vidste, at den i dag 11-årige dreng blev udsat for vold i hjemmet, uden at lærere gik til de sociale myndigheder.

Over en periode på ni måneder fortalte drengen flere gange om de voldelige overgreb, men først i marts 2007 underrettede skolen socialforvaltningen. Dermed har skolen brudt loven siger en ekspert i forvaltningsret.