Sofie stod bag støtteaktion i Mariager: Jeg er forvirret

DR Dokumentar stiller spørgsmålstegn ved sagen om chikane mod lesbisk par i Mariager

03:58

1 af 2

Den 15. november 2014 er en dag, som Sofie Martine Søgaard fra Hadsund sent vil glemme.

På eget initiativ var det lykkedes hende at arrangere en større demonstration i Mariager for at sætte fokus på hate crimes mod homoseksuelle. Baggrunden for aktionen var et lesbisk par i byen, som følte sig tvunget til at forlade byen på grund af vedvarende chikane.

Selv samme lesbiske par - Tulle Krøyer og hendes partner - er mandag aften omdrejningspunktet i dokumentaren "Løgn eller chikane i Mariager", der bliver sendt på DR 1.

- Jeg er lidt forvirret over det, fordi vi ligesom troede, at det var sådan det var. Jeg ved det ikke, siger Sofie Martine Søgaard, som har svært ved at finde hoved og hale i sagen.

Demonstrerer mod chikane

I aftenens dokumentar bliver der sået tvivl omkring forløbet omkring chikanesagen, som en 40-årig mand fortsat er sigtet i. Sagen blev i første omgang droppet af Nordjyllands Politi i juni 2015 på grund af manglende beviser, og den sigtede anmeldte derefter Tulle Krøyer for falsk anmeldelse efter, at hun havde udpeget ham på et billede hos politiet.

Den situation blev der ændret på to måneder senere i august 2015, da Statsadvokaten omgjorde beslutningen og bad politiet efterforske sagen igen.

Fortryder ikke noget

Manden, som er sigtet for chikanen mod parret, står i den nye dokumentar frem og bedyrer sin uskyld.

Den udvikling har sat nogle tanker i gang hos Sofie Martine Søgaard, som dog ikke vil drage nogle konklusioner.

- Jeg vælger jo at tro på folk i en god mening. Jeg tror da også, at Tulle og hendes familie har været udsat for noget. Hvad de har været udsat for, det ved jeg så ikke, siger Sofie Martine Søgaard.

På trods af, at der nu bliver sået tvivl om chikanen mod det lesbiske par, så er Sofie Martine Søgaard stolt af, at hun fik arrangeret demonstrationen, der fik 500 folk fra hele landet til at vandre gennem Mariager med regnbueflag.

For hende handlede demonstrationen om at lave et statement til fordel for alle homoseksuelle og om at sætte fokus på diskrimination og chikane.

- Det var et meget stort arbejde at stable det på benene med to børn, men uden tvivl, at jeg ville gøre det igen, siger Sofie Martine Søgaard.

Historien om Tulle Krøyer og hendes familie blev dækket intenst i de landsdækkende medier. Chikanen omhandlede blandt andet skriftlige trusler og hærværk.

I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med Sofie Martine Søgaard, hvor hun reagerer på DR-dokumentarprogrammet om chikanesagen.