Snyd skal trækkes i lønnen

Århus Sporveje mister hvert år 3,5 millioner kroner på folk, der ikke vil betale deres bøde. Nu vil busselskabet have mulighed for at trække bøderne i lønnen.

Snyder man i bussen og nægter at betale bøden, skal busselskaberne kunne trække bøden i lønnen. Det skriver metroXpress. Amtsrådsforeningen er sammen med Hovedstadens Udviklingsråd, HUR på vej med en henvendelse til trafikminister Flemming Hansen (K) for at få mulighed for at tilbageholde løn, sådan som det kendes fra andre offentlige instanser, der har penge til gode.

Henvendelsen sker på opfordring af Århus Sporveje, der hvert år mister cirka 3,5 millioner kroner på gratister, der efterfølgende ikke vil betale deres bøder.

- Folk, der snyder i togene, kan trækkes i lønnen, og den samme mulighed vil vi gerne have, siger Torben Høyer. Conny Dideriksen (S), der er medlem af Amtsrådsforeningens udvalg for teknik og miljø, kalder det rimeligt.

- Det virker forkert, at man kan blive trukket i løn, hvis man snyder i togene, men ikke hvis man snyder i bussen. Der må være samme regler for alle, siger hun. Samtidig mener Amtsrådsforeningen, at løntræk kan blive et redskab, når det nye system med elektroniske rejsekort træder i kraft om nogle år. Afhængigt af den endelige udformning vil systemet øge muligheden for at snyde, og derfor ønsker trafikselskaberne også bedre mulighed for at straffe snyd.

I Århus Sporveje er det netop vedtaget at sætte bøderne op fra 300 til 500 kroner. Det er et led i de besparelser, som Århus Kommune skal gennemføre.

(Ritzaus Bureau)