Snerydning koster kassen for kommunerne

2010 er kun en uge gammel. Alligevel har de østjyske kommuner allerede brugt en stor del af årets budget til snerydning.

I Randers Kommune er der afsat 10 mio. kr. til at rydde vejene for sne, og intet tyder på, at pengene kommer til at samle støv i bunden af kommunekassen.

- Efterhånden har der samlet sig så meget sne langs vejsiderne, at der ikke kan skubbes mere sne derud. I stedet bliver vi nødt til at køre det væk - og det er dyrt. Vi har endnu ikke regnet ud, hvor mange penge der præcist er brugt. Men ved udgangen af januar er de 10 mio. kr. sandsynligvis væk, siger byggetekniker ved Randers Kommune Britt Appelon til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Britt Appelon understreger dog, at der ikke vil blive sparet på snerydningen - heller ikke selv om pengene er brugt.

- Vi har vores strategier, og dem følger vi, fastslår hun.

<b>Også dyrt for andre kommuner</b>
Randers Kommune er den østjyske kommune, der har været hårdest plaget af sne i det nye år. Ikke desto mindre er snerydningen også en dyr affære i andre dele af landsdelen. I Silkeborg betyder de store omkostninger til snerydning, at budgettet næppe kommer til at holde.

I kommunens budget for 2010 er der afsat knap 9,5 millioner kroner, og med de snemængder, som 2010 allerede har budt på, så er der taget en stor luns af beløbet.

- I meget runde tal, så koster det omkring én million kroner om dagen at holde kommunen fri for sne, fortæller vejformand ved Silkeborg Kommunes entreprenørgård Bent Tolstrup til mja.dk.

Se mere i torsdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.