Sneen ryddet på de større veje

Efter en del problemer i morgentrafikken er de større veje nu ryddet. På Motorvej E45 er der dog en 12 km lang kø nord for Skanderborg.

En del østjyder er formentlig kommet for sent på arbejde eller i skole, efter at nattens snefald i morges skabte en del problemer for trafikanterne.

Ifølge Vejdirektoratet er der dog kl. 10 onsdag formiddag ryddet sne og saltet på de fleste større veje.

På Motorvej E45 er der imidlertid stadig problemer i nærheden af motorvejskrydset Århus Syd. Her er der efter et uheld spærret i den ene vognbane i nordgående retning. Onsdag formiddag var der en kø på cirka 12 kilometer på motorvejen mellem Skanderborg og uheldsstedet.

Til gengæld er de trafikale problemer på Rute 15 ved Hørbylunde vest for Silkeborg løst. Her sad flere lastbiler tidligere på morgenen fast på grund af sneen.

Trods rydningen af sne opfordrer Vejdirektoratet trafikanterne til at køre forsigtigt. Vejtemperaturen svinger de fleste steder mellem en og to graders frost. Vejene kan derfor være glatte.

Ifølge Østjyllands Politi har der været store trafikale problemer overalt i politikredsen som følge af årets første større snefald. Blandt andet skred en lastbil i nat ud på grund af glat føre på motorvejen ved Trige nord for Århus.

Lastbilen holdt på tværs af kørebanen i flere timer, inden det lykkedes Falck at gøre et spor farbart.

Trods de trafikale problemer har der ikke været alvorlige uheld på vejene.