Sne, frost og kulde: Vejhjælpen skal løbe hurtigt

Onsdag morgen var vinterens hidtil koldeste, og i Østjylland føltes det som -16 til -18 grader. Og dét har sat SOS Dansk Autohjælp på dobbeltarbejde

00:25

Østjyderne vågnede i dag, onsdag, op til vinterens hidtil koldeste morgen. Men mange vågnede også op til problemer med bilen og i trafikken. Og så skulle SOS Dansk Autohjælp løbe over dobbelt så stærkt.

- Vi har to til tre gange så mange assistancer i dag, som vi normalt har på en almindelig travl dag. Så der er gang i den, siger Lasse Nørgaard, der er redder hos SOS Dansk Autohjælp.

Læs også Østjylland står op til sne, blæst og isnende kulde - føles som -18 grader

Tre gode råd

Lasse Nørgaard har ikke tal på, hvor mange gange han har rykket ud i dag, onsdag. Men han gætter på omkring 15-20 assistancer i løbet af bare morgenen og formiddagen.

Når vi starter bilen op, så skal kunden ud og køre en længere tur i bilen, og derefter skal de få tjekket sit batteriet, så de ikke står med problemet igen i morgen

Lasse Nørgaard, redder, SOS Dansk Autohjælp

Men han er dog ikke i tvivl om, hvorfor han bliver tilkaldt for at hjælpe borgere i nød.

- Jeg hjælper med starthjælp, fordi det er så koldt. Kulden er nemlig hårde ved batterierne, og så skal bilen have noget ekstra strøm at starte på. Og så er det ulykker, fordi der er glatte veje og tæt køkørsel, og til sidst er det fritrækninger på grund af is og sne, siger Lasse Nørgaard.

Christina Lemming Søgaard har delt dette billede med os, som hun har taget ved Grauballe nord for Silkeborg. Foto: Christina Lemming Søgaard

Han har dog tre gode råd til de østjyske bilister, hvis de vil undgå at skulle tilkalde vejhjælpen.

- Gode vinterdæk, et godt batteri og tålmodighed i trafikken, siger han.

Læs også Glatføre og snefygning: Forvent ekstra rejsetid

Kør en lang tur; tjek batteriet

TV2 ØSTJYLLAND fulgte med Lasse Nørgaard på en af hans mange assistancemeldinger i det østjyske. Her var det en borger, der skulle bruge starthjælp. Og når det sker, så har han et klart, godt råd, hvis man vil undgå, at det sker igen.

Billedet her er fra Adelgade i Skanderborg onsdag morgen, hvor bilisterne holdt i kø.

- Når vi starter bilen op, så skal kunden ud og køre en længere tur i bilen, og derefter skal de få tjekket sit batteriet, så de ikke står med problemet igen i morgen, siger Lasse Nørgaard.

Gode vinterdæk, et godt batteri og tålmodighed i trafikken

Lasse Nørgaard, redder, SOS Dansk Autohjælp

Han tilføjer, at det gerne skal være en længere tur på en halv time til tre kvarter.

Ifølge Lasse Nørgaard var der omkring middagstid ved at falde ro på. Men der er dog stadigvæk meget, der venter ham og de andre reddere fra SOS Dansk Autohjælp, når Østjylland stadig har sne og frostgrader. 

Læs også Hård frost rammer Østjylland - sådan forbereder du dig på kuldebølgen

Falck, der ligeledes udøver vejhjælp, har også haft en travl dag. Koncernen oplyser til TV 2 ØSTJYLLAND, at de onsdag kl. 16 har rykket ud til ca. 250 opgaver. 165 af dem var starthjælpsopgaver, hvor bilbatterierne var døde, mens der har været 90 situationer, hvor en bil enten skulle trækkes fri eller bugseres væk. 

Kommunikationsmedarbejder Jesper Jakobsen fortæller desuden, at man hos Falck forventer yderligere 50 opgaver resten af dagen.