Små skoler bevares

Forældre og lærere i Norddjus Kommune er lettede. Flere små skoler var i fare for at lukke, men nu har politikerne valgt at frede dem.

For blot tre måneder siden var fremtidsudsigterne for en række små skoler usikre. Dårlig økonomi betød at politikerne måtte forholde sig til folkeskolerne i kommunen. Men nu kan de mange borgere, der protesterede, ånde lettet op. Ingen af skolerne bliver lukket.

- Det har været utroligt vigtigt for os, og for de folk vi har talt med, at bevare de små skoler og den nærhed det giver i lokalområderne, siger socialdemokraternes Leif Lahn Jensen, formand for Børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs kommune.

Der kommer til at ske få ændringer. På fire skoler bliver 7-10. kl. skåret væk og placeret på større skoler, men det er ifølge kommunen blot en fordel. Det giver nemlig bedre faglokaler og styrket miljø blandt de unge.

Indtil videre er det kun i børne- og ungdomsudvalget at beslutningen er taget, men formanden mener ikke, at det bliver noget problem.

- Det er et enigt udvalgt hvor både venstre, SF og socialdemokratiet er med, så jeg forventer da bestemt, at beslutningen går gennem byrådet, siger Leif Lahn Jensen.

De fire skoler der mister overbygningen er Rougsøskolen, Glesborg skole, Toubroskolen og Mølleskolen i Grenaa.