Slut med uhæmmet druk på rusture

Det skal være slut med opkast og smadrede flasker på rusturene på Aarhus Universitet. Det mener en af universitetets dekaner.

Ledelsen af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet kræver nu strammere regler for rusture.

Rusturenes formål er at ryste de nye studerende sammen, men ifølge ledelsen af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet udvikler turene sig ofte til uhæmmet druk.

Ifølge Jyllands-Posten valgte en kvindelig tutor i efteråret at forlade hytteturen og overnatte på hotel på grund af druk og nærgående mandehørm i den hytte, hun skulle overnatte i.

Affæren gav en efterregning på over 4.000 kroner for oprydning af hytten og opsamling af knuste flasker. Og hele sagen endte med en klage til ledelsen af fakultetet, som nu har grebet ind.

- Sagen er helt uacceptabel. Aarhus Universitet vil ikke lægge navn til den slags ture, for de skal foregå på en ordentlig måde. Vi har ikke noget imod, at de studerende fester og får et par øl, men vi laver regler, som indskærper, at det er tutorernes ansvar, at turen foregår på en ordentlig måde, siger dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet, Svend Hylleberg, til Jyllands-Posten.