Slut med røg på sygehus

Et rygeforbud er på vej på Randers Centralsygehus, hvor en 62-årig mand i weekenden døde efter rygning i sengen.

Noget nær et rygeforbud er på vej til Randers Sygehus, hvor der natten til søndag udbrød brand. En 62-årig mand mistede livet og en 90-årig kvindelig patient blev røgforgiftet.

Politiet vurderer på nuværende tidspunkt, at rygning på mandens stue var skyld i branden.

Direktør på Randers Sygehus, Ole Thomsen, beklager ulykken og ser frem til årsskiftet, hvor en ny rygepolitik træder i kraft på sygehuset.

- Set i lyset af den tragiske ulykke kommer den nye rygepolitik på et belejligt tidspunkt. Den betyder, at patienterne slet ikke må ryge på sygehuset. Kun patienter, der er indlagt under helt, helt særlige omstændigheder får lov til at ryge. Jeg har dog svært ved at se, hvad det skulle være, siger Ole Thomsen.

Fremover vil Randers Sygehus sende et brev til de patienter, der skal indlægges. Her får de at vide, at de skal huske at tage nikotintyggegummi, nikotinplaster og lignende med på sygehuset. Eller vil det være muligt at købe nikotinerstatning i sygehusets kiosk.

- Jeg vil dog gerne understrege, at rygepolitikken ikke kommer på grund af branden. Den har været undervejs i noget tid, forklarer Ole Thomsen. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=12613">Mand død efter brand på sygehus (20/11-2005)</A></STRONG>