Slut med mobil-snak i rutebilen

Fra i dag er det slut med musik og højlydt mobil-snak i bussen mellem Århus og Randers. Midttrafik indfører stillezone.

Fra i dag, tirsdag, kan passagererne vælge en siddeplads i stillezonen i en af busserne på rute 118, der kører mellem Århus og Randers.

Som et forsøg er der indrettet et stilleområde i bussens bagerste del.

Oprettelsen af stilleområdet sker efter, at op mod 40 pct. af kunderne i Midttrafiks kundeundersøgelse fra 2008 sagde, at de af og til er generet af støj på rejsen.

- Der er et stigende antal kunder, som ønsker at rejse uden at blive forstyrret af høje mobilsamtaler og musik. Derfor laver vi nu forsøg med en stillezone, siger vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo i en pressemeddelelse.

Bussen deles på midten af en skillevæg, så den bagerste del forbeholdes kunder, der vil slappe af eller have ro på rejsen.

I stillezonen skal mobiltelefoner og computere være på lydløs, der må ikke spilles musik, og der må kun føres dæmpede samtaler med sidemanden.

- Om nogle måneder spørger vi kunderne, om de er glade for stillezonen, og om det virker efter hensigten. Herefter beslutter vi, om forsøget skal gøres permanent, og om der eventuelt skal være stillezoner på andre ruter, siger Mette Julbo.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND's nyhedsudsendelse kl. 19.30.