Slut med bankrøverier

Der bliver begået færre og færre bankrøverier

Bankrøverier var engang en fast del af politiets opklaringsarbejde, men i dag er bankrøveren et sjældent syn.

Nye tal viser, at antallet af bankrøverier er faldet markant gennem de seneste år, og alt tyder på, at den udvikling fortsætter. I år er der endnu ikke anmeldt et eneste bankrøveri i Østjyllands politikreds.

- Bankrøverierne er stadig i statistikkerne, men de er kraftigt på retur. Her i politikredsen er det stort set en uddøende race, siger politikommissær Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi.

En optælling, som Østjyllands Politi har lavet, viser, at efter en årrække med et højt antal bankrøverier er antallet af bankrøverier de seneste år styrtdykket.

Se: Pistol-røver truede Betina

I løbet af de seneste år blev der begået flest i 2012, hvor der var 16 bankrøveirer i Østjyllands politikreds. Sidste år blev der begået tre, og i år har der indtil videre ikke været et eneste.

Øget sikkerhed i bankerne

En af forklaringer er, at bankerne investerer massivt i sikkerhed, og der er derfor kommet flere forskellige sikkerhedssystemer til, som holder røveren fra døren.

- Der findes rigtig mange pengeinstitutter, som slet ikke har kasser med kontanter i deres afdelinger længere, og der er flere og flere, som har deltidsåbent. Det vil sige, at de enten udelukkende har åbnet om formiddagen eller om eftermiddagen. Vi har også pengeautomater i alle vores afdelinger, og det betyder, at de fleste betjener sig i pengeautomaterne, siger Pia Avnsted, der er områdedirektør i Sparekassen Kronjylland.

Derfor er bunkerne af pengesedler ved at være fortid i bankerne, som ovenikøbet ofte har tidslåse, der gør, at pengene ikke kan udbetales før efter flere minutter.

- Der er en stor sandsynlig for, at der når hjælp frem til banken, inden røveren har fået udbyttet og er kommet væk, siger Gert Bisgaard.

Men fordi røverne ikke længere går efter bankerne, betyder det ikke, at de er stoppet med at lave røverier.

- Røverierne flytter derhen, hvor der er penge, og det går især ud over dagligvareforretninger, siger Gert Bisgaard.

Du kan se mere om det faldende antal bankrøverier i tv-indslaget øverst på siden.

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

politibil

Tyve brød ind i hus, imens familie var hjemme

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt