Slipper - måske - for skattegæld

Minister opgiver at inddrive 37 mia.

Skatteminister Thor Möger Pedersen opgiver nu at inddrive 37 milliarder kroner af danskernes skattegæld. Det svarer til omtrent halvdelen af de 72 milliarder kroner, danskerne skylder til det offentlige i form af manglende betaling af børneinstitution, parkeringsafgifter og lign.

- Der er blandt andet nogle mennesker på kanten af samfundet, som skylder det offentlige ganske mange penge, og som bare ikke kan betale, siger ministeren til Politiken.

Det fremgår dog ikke præcis, hvordan skatteministeren vil fordele den store skattegave til danskerne, hvor gammel gælden skal være, eller om den skal være indtægtsbestemt.

Årsagen til, at Skat skal opgive at indrive det store beløb, er blandt andet, at nyt it-baseret inddrivelsessystem ikke fungerer endnu.  EFI, som systemet hedder, skulle have været i drift i 2009 - men det virker stadig ikke, og det har nærmest lammet inddrivelsen, skriver avisen.

Udmeldingen møder kritik fra blandt andre Københavns overborgmester, Frank Jensen (S). Hovedstaden alene risikerer at miste 25 millioner kroner i ubetalte p-afgifter.