Slagterigigant varsler fyringer

Kan få konsekvens for østjyske arbejdspladser

00:57

1 af 2

Der mangler slagtesvin i Danmark, og det vil med tiden koste arbejdspladser.

Danish Crown med hovedsæde i Randers varsler i dag 1.000 fyringer i Danmark, hvis ikke udviklingen vender.

- Hvis situationen fortsætter, skal vi bruge færre hænder, fordi der er færre svin at slagte. Vi sætter os nu ned sammen med medarbejderne og diskuterer, hvordan vi kan stoppe denne blødning. Vi kommer dog ikke udenom, at vi er nødt til at fyre medarbejdere, siger Anne Villemoes, kommunikationsdirektør i Danish Crown, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Anne Villemoes skyldes svinemanglen, at en stor del af de danske svin bliver eksporteret til for eksempel Tyskland.

Mulige fyringer i Østjylland

Danish Crown har i dag omkring 1.725 medarbejdere i Østjylland fordelt på tre arbejdspladser.

Der er 1.300 medarbejdere på slagteriet i Horsens, 375 medarbejdere på hovedkontoret i Randers og 50 medarbejdere på deres udbenings- og opskæringsafdeling i Fårvang.

Slagteriet i Horsens kan i givet fald være et af de steder, som vil blive berørt af fyringerne.

- Det vil nok gå udover nogle slagterier og andre vil være forholdsvis uberørte. Nu er slagteriet i Horsens verdens mest moderne slagteri og vores største investering, som skal være med til at sikre danske arbejdspladser på sigt. Det er et af de slagterier, hvor vi sørger for at kapaciteten er fyldt ud. Men jeg vil også sige, at der er ikke nogen garanti for, at noget slagteri går forbi i denne sammenhæng, siger Anne Villemoes, kommunikationsdirektør i Danish Crown, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Slagterigiganten forventer, at de første fyringer vil ske inden for et års tid.

Se et interview med kommunikationsdirektør Anne Villemoes i videoen øverst i artiklen.