Slagteri bortviser landmand

Slagteriselskabet Danish Crown med hovedsæde i Randers har for første gang ekskluderet en af sine andelshavere, en landmand fra Hammel, der er anlaget for at bruge ulovligt foder.

Landmanden har taget det usædvanlige skridt, efter politiet tidligere lukkede mandens besætning, fordi han havde anvendt bejdset såsæd i sit svinefoder. Oven i har manden ikke reageret på henstillinger om straks at skifte foderet ud. Det skriver Ritzaus Bureau.

Brug af bejdset såsæd - korn tilført forskellige kemikalier - kan reducere udgiften til foder fem til 10 gange. Men det er ulovligt. Fodring med bejdset korn er ganske vist ikke farlig for mennesker, når svinekødet spises, men grisene tvinges til at udskille stoffer, som de normalt ikke skal udskille under opvæksten.

Sagen kom til politiets kendskab, da en person med tidligere tilknytning til landbruget ved Hammel henvendte sig. Danish Crown har besluttet at destruere kød fra gården, der har ligget på frost, siden der blev gennemført en prøveslagtning for at analysere svinekødet.