Sladrehank op i Folketinget

Lovpligtig videoovervågning i taxaer bliver nu taget op politisk.

Der tegner sig et smalt politisk flertal uden om regeringen for at gøre video-overvågning i taxaer lovpligtig. Det sker blandt andet efter en række voldelige overfald på østjyske taxa-chauffører.

Overvågningen består af et lille videokamera, der agerer sladrehank, og som typisk er monteret i forruden.

Regeringen har i flere omgange været afvisende overfor forslag og opfordringer. Men Socialdemokraterne og Dansk Folkepart råder tilsammen over 71 mandater i Folketinget. Det forventes at SF og Enhedslisten med tilsammen 17 mandater støtter forslaget og dermed kan videoovervågning i samtlige danske taxier blive en realitet.

- Videoovervågning af en taxi er nu blevet så billigt, at det er muligt at pålægge vognmændene den pligt at sikre deres chauffører og kunder mod overfald. Taxichauffører er i forvejen en af de dårligst lønnede og mest udsatte faggrupper i Danmark, og det er derfor ganske rimeligt, at der med en beskeden investering tages et kvantespring for at sikre deres arbejdsmiljø, siger Kim Christiansen, Mariager, fra Dansk Folkeparti.

Han vil nu stille spørgsmål til justitsminister Lene Espersen om indførsel af obligatorisk videoovervågning i danske taxier.