Skybruddet udeblev men især Viby fik store mængder regn

13 mm nedbør på blot en time faldt der i Aarhus-bydelen mandag eftermiddag

Det endte ikke med decideret skybrud i Østjylland mandag, men der faldt flere steder store mængder regn. Foto: Berit Ane Westergaard Pedersen

DMI havde mandag varslet om stor risiko for skybrud, lyn og torden i Østjylland, og dele af profetien kom skam også til at holde stik. Der var masser af bulder og brag rundt om i regionen, men ingen steder var der officielt skybrud med 15 mm regn på en halv time.

- Viby ved Aarhus fik dog 17 mm inden for en kort periode og 13 af dem på en time. Det er et af de steder i landet, hvor vores målere melder om mest regn, fortæller vagthavende hos DMI, Mogens Rønnebæk, dagen derpå til tv2oj.dk.

SE OGSÅ: Sommervejret på pause: Mandag kom regnen til Østjylland

Ifølge hans oplysninger er der faktisk også noget, som tyder på, at Silkeborg-kanten også fik så store mængder regn, at der næsten var tale om skybrud.

Meget lokale byger
- Men det er så lokalt, at end ikke vores målere har opfanget det. Man kan nærmest sige, at i sådan en situation her kan din kælder blive fyldt med vand, imens der er tørvejr ved naboen, siger Mogens Rønnebæk.

To områder i landet blev dog helt officielt ramt af skybrud. Det var nær Aalborg og Frederikssund, oplyser DMI.

SE OGSÅ: Skanderborg og Viby hårdest ramt af regn

- Nu er varmen så ryddet væk, og nu bliver det mere normalt dansk sommervejr med byger og temperaturer omkring 20-22 grader, fortæller den vagthavende.

Det er en luft, der fremover kommer fra sydvest, som er skyld i det køligere vejr.       

00:40

Sådan her lød det fra Falck om vandmængderne og de udfordringer, som de gav, mandag aften. 

Luk video