Skovby-drab: Retssag fastlagt

Til november starter retssagen mod fem rumænere. De er anklaget for at have medvirket til et brutalt drab i Skovby i oktober 2008.

Natten til den 2. oktober 2008 mistede 76-årige Karsten Nørgaard sit liv, da han blev tævet ihjel i sit i Skovby ved Galten. Karsten Nørgaards kone var også i hjemmet, men hun overlevede ved at spille død og så løbe over til naboen.

Kort tid efter blev fire litauere anholdt i forbindelse med sagen, men det viste sig, at de ikke havde noget med drabet at gøre. De havde dog begået en del anden kriminalitet.

Så blev fem rumænere anholdt den 19. november.

Nu ligger det så fast, at sagen starter ved Retten i Horsens den 2. november. Herefter er den berammet til at være tolv dage, der er spredt ud over cirka syv uger.

Vicestatsadvokat Anne Mette Wiese oplyser til TV 2 | ØSTJYLLAND, at der med stor sandsynlighed falder dom i sagen den 21. december. Der er dog mulighed for, at dommen falder lidt før, afhængigt af, hvordan retssagen forløber.

Udover anklagen om vold med døden til følge er rumænerne også sigtet for et hav af lovovertrædelser. Der er typisk tale om villaindbrud.

Den yngste af de anklagede er 21 år, den ældste er 41 år.

Anklageren kræver alle fem udvist.