Skolepatruljer chikaneres: Nu hædres de med varm chokolade

I denne uge hædres landets skolepatruljer. På Mårslet Skole syd for Aarhus betød det tirsdag morgen varm chokolade til eleverne.

01:21

På Mårslet Skole syd for Aarhus blev skolepatruljen tirsdag hædret med varm chokolade.

Rådet for Sikker Trafik har sammen med LB Forsikring lavet en undersøgelse, der viser, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanterne.

Sådan skal det ikke være. I denne uge hylder man derfor landets mange skolepatruljer, og det var også tilfældet på Mårslet Skole syd for Aarhus.

Læs også Tag flødeboller og varm kakao med, når dit barn skal i skole

- Jeg har været ude og give skolepatruljen varm chokolade, fordi jeg synes, de gør et rigtig godt stykke arbejde. Hver eneste morgen og eftermiddag står de og gør et kæmpe stort stykke arbejde for at få deres skolekammerater sikkert over vejen, siger viceskoleleder Kurt Iversen til TV2 ØSTJYLLAND.

'Den sureste Uge' 

Hyldesten til skolepatruljen er en del af en landsdækkende kampagne, som går under navnet 'Den Sureste Uge', fordi februar måned ifølge DMI som regel er den koldeste måned - og måske også der, hvor det er mest surt at være skolepatrulje.

Der har været et par episoder, hvor man har oplevet en bilist køre slalom mellem skolepatruljen, og det giver jo nogle farlige situationer.

Kurt Iversen, viceskoleleder, Mårslev Skole 

Og på Mårslet skole har de faktisk oplevet flere ubehagelige episoder med skolepatruljen. Derfor mener de, at det er ekstra vigtigt at vise en anerkendelse af deres arbejde.

- Der har været et par episoder, hvor man har oplevet en bilist køre slalom mellem skolepatruljen, og det giver jo nogle farlige situationer. Heldigvis skete der ikke noget, men jeg tror, vi har været udsat for det to eller tre gange, siger Kurt Iversen.

Du kan se kampagnevideoen fra Rådet for Sikker Trafik her:

Ikke kun ubehagelige episoder 

På Mårslet Skole har de omkring 30 elever i skolepatruljen. En af dem er Alberte Toft-Andersen. Hun er en af dem, der har tjansen tirsdag morgen, da vi er forbi skolen. Hun har dog heldigvis endnu ikke oplevet nogle ubehagelige situationer.

- Der bliver bare sagt godmorgen og sådan. Der bliver ikke rigtig snakket negativt, lyder det fra Alberte Toft-Andersen.

Alberte Toft-Andersen i fuld gang som skolepatrulje tirsdag morgen. 

Hun er bare glad for at måtte være en del af skolepatruljen. Og morgenens frostgrader er heller ikke noget, der skræmmer hende.

- Det er koldt, men det er fint nok. Det er bare fedt, at kunne hjælp folk over vejen, siger hun.

Kampagnen er et samarbejde mellem Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, og kører ugen ud. 

Læs også Skolepatrulje slår alarm: Overfuses af vrede forældre

Fakta om skolepatruljerne

  • Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
  • I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
  • Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik