Skoleelevers smagssans skal afprøves

Region Midtjylland deltager i stort projekt, der skal handle om smagssansen

69 skole- og gymnasieklasser i Region Midtjylland skal i de kommende uger deltage i et landsdækkende eksperiment om smag.

Her skal eleverne smage og vurdere forskellige prøver og svare på spørgsmål om deres baggrund og madvaner.

Eksperimentet er blevet til i samarbejde med Dansk Naturvidenskabsfestival, Nordea-fonden og forskere fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

- Både køn, alder, kulturel baggrund og madvaner i familien kan have betydning for smagssansen. Det er ikke sikkert, at børn i Risskov og børn i Ishøj har samme smagspræferencer. Undersøgelsen her vil bidrage med klare svar på, hvor meget små genetiske forskelle betyder i forhold til vores miljø og vores madkultur, siger sensoriker og forsker ved Københavns Universitet, Michael Bom Frøst i en pressemeddelelse.

På landsplan deltager flere end 30.000 børn, heraf altså mange østjyske, i eksperimentet, der går under navnet MasseEksperimentet.

- Med MasseEksperimentet bidrager eleverne til at skabe ny viden og værdifulde forskningsresultater. Ved selv at udføre forsøg og at eksperimentere får børn og unge samtidig et indblik i forskningsverdenen, og de får en forståelse for at science ikke alene foregår hos forskere i lukkede rum, men også har betydning for deres egen hverdag, siger projektleder i Dansk Naturvidenskabsfestival Liva Rønn-Petersen i en pressemeddelelse.

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave

brændeovn

play Miljøorganisation om natligt brændeovnsforbud: Det vil slet ikke løse problemet

Makram Stige Drøgemüller

Stine giver knyttede kram: Hvis jeg får én til at smile, er mit arbejde gjort

Vindstød

Stormlavtryk i Nordsøen sender torsdag kraftigt blæst til hele Danmark

storke storkepar storkeunger Enslev

playEfter unger døde: Nu får landsby ny storkerede