Skolebedrageri trækker tråde til AOF Djursland

48-årig, der bedrog skole for mere end en mio. kr., har haft ansvaret for regnskabet i AOF. Penge overført fra Viby Skole til AOF-konto.

En 48-årig mand, som har tilstået at have bedraget Viby Skole ved Århus for 1.078.000 kroner, har ved siden af sit virke som administrativ leder på skolen haft ansvaret for regnskabet i AOF Djursland, erfarer TV 2 | ØSTJYLLAND. Tilsyneladende har AOF Djursland dermed ufrivilligt spillet en rolle i millionbedrageriet..

- Det var os, der kom på sporet af sagen," siger formanden for AOF Djursland, Benny Thomsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bestyrelsen i AOF Djursland blev mandag opmærksom på uregelmæssigheder i aftenskolens regnskab. Blandt andet var der overført penge fra Viby Skole til AOF Djurslands bankkonto, som den sigtede havde adgang til. Men det var ikke det eneste der var mistænkeligt ved regnskabet.

- Mandag aften erkendte han, at han selv havde konstrueret store dele af regnskabet, siger Benny Thomsen.

Herefter kontaktede AOF-formanden Århus Kommune med sin mistanke. Det førte til, at kommunen indledte en intern undersøgelse, der resulterede i en politianmeldelse. Tirsdag blev den 48-årige mand anholdt på Viby Skole, hvorefter han erkendte bedrageri for 1.078.000 kroner.

Ifølge Østjyllands Politi har bedrageriet blandt andet kunne lade sig gøre ved hjælp af falske fakturaer.

Onsdag aften havde Benny Thomsen endnu ikke det fulde overblik over i hvilket omfang AOF Djursland er blevet involveret i svindelsagen. Fredag mødes aftenskolen med sin advokat for at drøfte en evt. politianmeldelse.

Den sigtede, der blev løsladt efter politiets afhøring, har ikke ønsket at kommentere sagen overfor TV 2 | ØSTJYLLAND.