Skole tvinges til antik-eksamen

En skole i Silkeborg må efter tre år stoppe en populær eksamensform. Eleverne må ikke længere fordybe sig i ét emne, men skal kunne eksamineres i alle spørgsmål.

Vestre Skole i Silkeborg har gennem de seneste tre år haft stor succes med en ny eksamensform for eleverne i 9. klasse. Men nu har Undervisningsministeriet sat en stopper for succesen. Og dét selv om ministeriet ellers opfordrer skolerne til at udvikle nye og bedre eksamensformer.

Skolen havde fået dispensation til at gå op til projekt-eksamen i faget dansk. Men til sommer skal eleverne atter eksamineres ganske som alle andre skoleelever bliver det: De skal trække et nummer og bare håbe på, at emnet er lige præcis det emne, de har læst ordentligt på.

Vestre Skole har ellers haft stor succes med at lade eleverne fordybe sig i ét specifikt emne de sidste måneder af skoleåret. Det kunne for eksempel være tekster af en udvalgt forfatter. Eleverne har så skrevet en opgave om forfatteren, og er blevet eksamineret ud fra netop den opgave.

Hør mere om sagen i aftenens udsendelse klokken 19.30.