Skattecenter på kontrolbesøg

Skattecenter Randers gennemførte i lørdags en kontrolaktion mod byggepladser i Randers-området.

Aktiviten var stor på de 24 byggepladser, som fik besøg. Ialt 55 personer var i gang med at arbejde, af dem var de 23 håndværkere, der var ansat af bygherre eller udsendt af deres håndværksmestre. De sidste 32 personer oplyste at de enten selv var bygherre, eller at de var familie og venner til bygherren og hjalp med praktiske ting.

De 55 personer blev alle interviewet om ærinde på byggepladsen, relationer til bygherren, ansættelsesforhold og aflønning for det udførte arbejde. Skat vil efterfølgende følge op på, at der for de regulære håndværkere der var på arbejde sker korrekt skatte- og afgiftsbetaling for det udførte arbejde.

På 3 af byggepladserne var der beskæftiget 12 udlændinge. Det ene sted var der tale om indlejet arbejdet fra udlandet, hvor identifikation foregik gnidningsfrit og forholdene var i orden. På de øvrige 2 byggepladser var der tale om udenlandske byggesjak, hvor identifikationen af personerne voldte en del problemer, og i den ene tilfælde måtte Skat have bistand fra Randers Politi til arbejdet.

Kontrolaktionen er gennemført som en opfølgning på Folketingets lovgivning om øget indsats mod skatte- og afgiftsunddragelse og som led i regeringens Fairplay-kampagne, der sætter fokus på holdningen til virksomhedssnyd, socialt bedrageri og brugen af sort og illegal arbejdskraft.