Skat stopper integration

Et projekt med nabohjælp i Århus må opgives, fordi Ligningsrådet kræver skat af den frivillige hjælp.

Told og Skat spænder nu ben for et integrationsprojekt i Århus, hvor planen var at systematisere nabohjælpen og derved være med til at fremme integrationen i det belastede område Bispehaven i den vestlige del af byen.

- Ligningsrådet har valgt at følge en indstilling fra Told og Skat, der går på, at der skal betales skat af ordningen. Men nu går vi videre med sagen til politikerne, siger koordinator for projektet Per Bach.

Projektet var ellers allerede blevet bevilget 600.000 kroner fra Integrationsministeriet, men de penge kan nu ikke udbetales. Per Bach håber dog på, at Ligningsrådets afgørelse kan ændres.

- Det kommer til at virke meget grotesk, at mennesker, som vores skattekroner egentlig skal bruges til at hjælpe, ikke bliver i stand til at hjælpe sig selv, fordi skatten rent teknisk kommer til at stå i vejen, siger Per Bach.

Se mere i aftenens udsendelser på TV2 / ØSTJYLLAND, og læs mere om timebank-systemet på <A href="www.timebank.dk</STRONG></A><STRONG>.</STRONG>" target="_blank">http://www.timebank.dk/"><STRONG>www.timebank.dk</STRONG></A><STRONG>.</STRONG>