Skat på vennetjenester

Domstol siger nej til projekt i Århus Vest, hvor beboerne systematisk skulle hjælpe hinanden.

Ved hjælp af vennetjenester vil et storstilet projekt styrke integrationen og de sociale netværk i udsatte boligområder i Århus Vest. Idéen er, at Hassan går en tur med gamle fru Nielsens hund, mens hun til gengæld læser historier for hans børn.

Men nu sætter Landskatteretten et foreløbigt punktum for idéen. Retten har netop besluttet, at den slags organiseret nabohjælp skal beskattes, fordi det kan ligestilles med sort arbejde.

- Man kunne have valgt at fortolke loven mere fleksibelt for at tage hensyn til et socialt projekt, mener Per Bach, projektkoordinator for Timebank, som projektet hedder.

Han finder det grotesk, at man skal betale skat af frivilligt socialt arbejde, fordi det er organiseret på en utraditionel måde. Men skatteminister Kristian Jensen (V) er uenig.

- Jeg er enig i, at vi har brug for utraditionelle løsninger for at styrke integrationen, men hvis de løsninger betyder, at vi gør sort arbejde legalt i Danmark, så har det gjort mere skade end gavn - også for integrationen, siger han. /ritzau/