Skarp kritik af fyrværkeri-lager

Myndighederne kræver øjeblikkelige forbedringer på stort lager for fyrværkeri ved Tirstrup. Risiko for stop for levering til butikker.

Myndighederne valgte ved middagstid i dag at stille krav om, at en række forhold på fyrværkeridepotet i Tirstrup skulle forbedres her og nu. Det skriver Ritzau.

Det er firmaet Fyrværco, der bruger de gamle militære anlæg på flyvestationen til opbevaring af nytårskrudt.

- De får selvfølgelig meget hjem, som skal pakkes og ud igen. Men der er nogle ting, der skal overholdes. Det må de følge, siger beredskabschefen for Midtdjurs, Erik Laursen, til Ritzau.

Ifølge Erik Laursen har firmaet blandt andet haft fyrværkeri stående udenfor. Derfor måtte der kaldes ekstra folk på arbejde, som kunne hjælpe med at flytte nytårskrudtet indenfor.

TV2 | ØSTJYLLAND erfarer, at konsekvensen af de kritisable forhold i sidste ende kan blive, at myndighederne helt lukker for lageret ved Tirstrup, og at de østjyske butikker derfor ikke kan få mere fyrværkeri leveret inden nytårsaften.

Få seneste nyt i dagens udsendelser på TV2 | ØSTJYLLAND.

Ved at klikke på tv-ikonet øversti højre spalte kan du se eller gense det indslag om sagen, som blev vist i dagens udgave af MiddagsMagasinet.