Skarp kontrol med Århus-vand

Århus Kommune er førende med drikkevandskontrol i Danmark.

Århusianerne får større sikkerhed for rent drikkevand. Århus Kommune er som den første i Danmark blevet certificeret i risikostyring af drikkevandsforsyningen.

Mens myndighederne i Køge fortsat arbejder på at finde forklaringen på, hvordan afføring har forurenet drikkevandsforsyningen, så går Århus Kommune nye veje for at sikre borgerne rent vand i hanerne.

Også her oplevede borgerne i 2002 en omfattende vandforurening. Op mod 100.000 århusianere måtte i en hel sommermåned koge vandet fra vandhanen, før det kunne bruges som drikkevand eller madlavning. Nu er kommunens forvaltning for Vand og Spildevand som den første i Danmark blevet certificeret i en anerkendt metode til risikostyring af drikkevandsforsyningen.

Dermed har kommunen en systematisk metode til at hindre, at drikkevandet forurenes lige fra vandboringen og til forbrugerens hane. Forurening kan typisk ske ved reparation af brud på en vandledning, hvor beskidt vand trænger ind. Med den nye metode sker reparationen efter nøje instrukser og placerer ansvaret for, at alt gribes rigtigt an hele vejen. Kommunen forudgriber dermed et forventet lovkrav fra EU de kommende år. /ritzau/