Skal spare 167 mio. kr. mere

Region Midtjylland skal spare 167 millioner kroner mere end forventet

Region Midtjylland er presset på økonomien, og derfor skal regionen spare mere end forventet.

På mandag var det planlagt, at Region Midtjylland ville fremlægge et forslag til en spareplan, hvor der skal spares 660 millioner kroner over de kommende fire år. Penge, der blandt andet skal være med til at finansiere byggeriet af supersygehusene.

Men nu erkender regionen, at det beløb bliver meget større.

Det nye sparekrav lyder nu på 827 millioner kroner i stedet for de 660 millioner kroner.

- Det er voldsomt, og det er omfattende. Det kommer til at stille meget store krav til hele organisationen, siger Per Grønbech, der er økonomidirektør i Region Midtjylland, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De ekstra 167 millioner kroner skyldes, at der skal findes 105 millioner kroner som et ekstra sparekrav, mens yderligere 62 millioner kroner skal findes til lægernes kliniske videreuddannelse.

Se: Region vil spare 660 mio. kr.

Den hidtidige spareplan, som blev besluttet i januar i år, har altså vist sig ikke at holde stik.

- Vi har kunnet se siden januar, at udgifterne gradvist er vokset. Det er et meget svært område at komme med præcise prognoser for, siger Per Grønbech.

Han forklarer, at det blandt andet er øget udgifter til hospitalsmedicin, tilskudsmedicin, nye behandlinger og præhospital, der er årsagen til det øgede sparekrav, ligesom udgifterne til lægernes kliniske videreuddannelse forventes at stige, da der forventes en stigning i antallet af speciallæger.

Det nye sparekrav er allerede meldt ud på et forretningsudvalgsmøde, og derfor vil spareforslagene på mandag ifølge Per Grønbech indeholde besparelsesforslag nok til at dække det ekstra sparekrav på 167 millioner kroner.

- Der vil være forslag, der kan dække de her merudgifter, så hele behovet kan indfries, siger han.

Hvor og hvordan besparelser konkret skal findes vides derfor endnu ikke, men Region Midtjylland har muligheden for at bringe en såkaldt buffer i spil. Bufferen er en slags opsparing til fremtidige uforudsete udgifter, og den lyder på 128 millioner kroner.