Skal regionerne bevares eller nedlægges?

Regionspolitikere debatterer, om regionerne skal nedlægges og erstattes af noget andet

Det Konservative Folkeparti mener, at regionerne skal nedlægges og udskiftes med professionelle bestyrelser. Det er dog ikke alle i regionsrådet i Region Midtjylland, der synes, at det er en god løsning.

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører i november midtvejsvalg i samtlige østjyske kommuner i og i Region Midtjylland. Nu er turen kommet til regionen, hvor der onsdag aften var en tv-transmitteret politisk debat direkte fra Regionshospitalet i Silkeborg med et udvalg af politikerne fra regionsrådet.

K-politiker vil have professionelle bestyrelser

- Vi har fra konservativ side sagt, at vi gerne vil erstatte regionerne med noget andet. Det er jo ikke sådan, at vi fuldstændig vil fjerne hele konceptet og fyre alle menneskerne. Det vi vil er at omlægge det til professionelle bestyrelser, siger Nicolaj Bang fra Det Konservative Folkeparti.

Hvorfor?

- Fordi vi tror på, at hvis vi for eksempel ser på de her meget rigide faggrænser, der er i regionerne mellem de forskellige faggrupper, så tror vi, at der går rigtig mange ressourcer tabt. Et eksempel er, at hvis vi har en læge, som skal have flyttet en seng ind på nabostuen, er han nødt til at ringe efter en portør, fordi han ikke må flytte den selv, og sådan nogle ting vil man kunne komme udenom, hvis man lavede den anden løsning, siger Nicolaj Bang.

V-politiker: Vi har bevist vores værd

Anne V. Kristensen (V), 2. næstformand i Region Midtjylland, mener ikke at man skal nedlægge regionerne og udskifte regionsrådet med en professionel bestyrelse.

Enige regionspolitikere: Sygehus i Silkeborg kan overleve

Hun mener derimod, at politikerne i regionsrådet har bevist deres værd.

- Ja, det synes jeg da i allerhøjeste grad. Og det har jeg pralet med mange steder. Vi har øget produktiviteten med rigtig mange procent. Vi behandler patienterne hurtigere, selvom vi ikke helt lever op til lovgivningen endnu, og der er flere, som overlever, siger Anne V. Kristensen.

En del af demokratiet

Bente Nielsen (SF), 1. næstformand i Region Midtjylland mener, at politikerne i regionen har en vigtig rolle i demokratiet.

- Spørgsmålet om regioner eller ikke regioner er et spørgsmål om, hvorvidt man vil have en demokratisk tilgang til sit samfund, eller om man vil have nogen, man ikke kan påvirke, til at sidde at styre det og lege bestyrelsesformand. Den seneste spareplan vi har været gennem er et rigtig godt eksempel på, at selvom beslutningerne har været svære, så har politikerne haft mulighed for at ændre det, der var lagt frem fra administrationen. Så selvfølgelig betyder det noget, at der er politikere med i spillet, siger Bente Nielsen.

Du kan se mere om debatten om regionerne i videoen øverst på siden.

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

COVID 19 LIVE
mundbind

liveblogEU-agentur opfordrer til strengere coronarestriktioner

lyntest Falck corona test

Kommuner skruer op for private lyntests

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave