Skal museerne sælge ud?

Kulturkampen debatterer, om danske museer skal have lov til at sælge ud af deres genstande

05:11

1 af 2

Skal de danske museer have lov til at sælge ud af deres museumsgenstande?

Det debatterer Søren Ø. Jensen, der er vært på Kulturkampen her på TV 2 | ØSTJYLLAND, med direktør ved Silkeborg Museum, Ole Nielsen, i dennes uges udgave af Kulturkampen.

I sidste uge luftede flere folketingspolitikere positive holdninger til idéen i dagbladet Politiken. Ole Nielsen er dog ikke enig.

- Jeg synes, det ville være betænkeligt, hvis man som giver ikke ved, om tingene lige pludselig ville blive solgt igen. Vi ville komme til at sælge ud af mere end økser og malerier. Vi ville også komme til at sælge ud af vores troværdighed, hvis vi begynder på det, siger han.

Det var Venstres folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen, der kom med forslaget. Det skulle både rydde op i museernes arkiver og give en indtjening.

- Erfaringerne fra andre lande viser, at det kan give millioner, som museerne kan købe ind for, fortæller han.

- Der er ingen tvivl om, at der er et marked for handel med sådan noget. Men det ville også påvirke markedet, hvis alle museer gik ud og satte flintøkser til salg. Så tror jeg ikke, man ville kunne få så meget for det, siger Ole Nielsen.

I videoen øverst på siden kan du se debatten om museerne, og du kan se resten af denne uges Kulturkampen i aften, torsdag, klokken 19.55 på TV 2 | ØSTJYLLAND.