Skal man stemme som sit parti?

I ugens udgave af 'Kaffeklubben' diskuteres det, om man altid skal følge partilinjen

02:50

1 af 2

Socialdemokraternes Daniel Toft Jakobsen stemte for nylig imod nye asylstramninger og dermed imod sit eget parti.

Ganske usædvanligt, men er det overhovedet noget, man kan tillade sig? Det diskuterede fire folketingspolitikere i ugens udgave af det politiske magasin 'Kaffeklubben'.

- Vi har haft en snak om det i vores gruppe selvfølgelig. Jeg var ikke den eneste, vi var tre, der valgte at stemme anderledes. Vi er selvfølgelig blevet opfordret til at stemme sammen med vores gruppe, og det er fuldstændig naturligt og i orden, at vi har fået sådan en opfordring, siger Daniel Toft Jakobsen (S) om baggrunden for, at han stemte, som han gjorde.

For han synes ikke, det var en nem beslutning.

- Jeg har ikke stemt anderledes end mit parti, fordi jeg synes, det er sjovt. Jeg har gjort det på trods af, at jeg faktisk synes, det er problematisk. For mig ville det bare lige præcis i den her sag være mere problematisk at stemme for et stykke lovgivning, som jeg mener får nogle rigtig negative konsekvenser for nogle mennesker, der bliver ramt af det, og vores integrationsindsats, siger Daniel Toft Jakobsen.

Hvor meget er politikerne værd?

Hans politiske kollegaer Britt Bager fra Venstre og Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti var mere klare i deres svar. Nej, de kunne ikke finde på at stemme imod partilinjen.

Hos Alternativet var René Gade knap så overbevist - faktisk beundrede han Daniel Toft Jakobsens beslutning.

Se noget af debatten i videoen øverst i artiklen.

Har du lyst til at se hele ugens udgave af 'Kaffeklubben', kan du finde den via dette link eller på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften.