Skal lukke for akut modtagelse

Region Midtjylland skal lukke akutmodtagelsen på Silkeborg Sygehus. Det mener embedsmænd fra Region Midtjylland. Også Odder og Grenå skærer ned.

Embedsmændene foreslår, at Region Midtjylland fremover kun skal have fem såkaldte akuthospitaler. Det går ud over Silkeborg og Holstebro.

Sygehusene i Silkeborg og Holstebro skal lukke for akut modtagelse af patienter, hvis det står til embedsmændene i Region Midtjylland.

Indstillingen til politikerne blev fremlagt onsdag på et pressemøde, og forslaget betyder, at der fremover kun skal være fem akuthospitaler i regionen, nemlig i Herning, Viborg, Randers, Horsens og Århus.

Hospitalerne i Silkeborg og Holstebro skal have akutmodtagelse for intern medicinske patienter samt en døgnåben visiteret akutklinik.

I fremtiden vil der desuden være akutklinikker i Grenaa, Skive og Ringkøbing. Alle skadestuer og akutklinikker vil fremover kræve forudgående visitation, fremgår det af forslaget.

I dag er det desuden vedtaget at Odder Skadeklinik skal lukke helt ned samt at Grenå Skadestue kun skal være åben i dagtimerne.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19:30.