Skæbnedag for små skoler i Odder Kommune

Der er udsigt til trængsel i byrådssalen, når de lokale politikere i Odder i aften beslutter, om skolerne i Randlev og Ørting skal lukkes.

Byrådet mødes sidst på eftermiddagen for at tage stilling til den såkaldte Spareplan 2010.

Et af spareforslagene går ud på at nedlægge to af oplandsskolerne. Et politisk flertal - bestående af Socialdemokraterne, SF samt Kultur- og Miljølisten - har peget på de små skoler i Randlev og Ørting.

På Ørting Skole er skoleleder Lene Rothborg ikke specielt optimistisk forud for byrådsmødet.

- Hvis jeg føler efter i hjertet, så håber jeg, at Ørting Skole overlever, men min hjerne siger noget andet. Jeg tror desværre, løbet er kørt, og at politikerne har bestemt sig, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skoleleder på Randlev Skole Peter Gordon opfordrer politikerne til at tænke sig om en ekstra gang.

- Skolebestyrelsen har gjort et kæmpestort arbejde og har fundet forslag til besparelser blandt andet ved at indføre rullende skolestart og aldersintegreret undervisning. Jeg håber, kommunens økonomer vil kigge på vores forslag, og politikerne tænker sig om en ekstra gang.

Hvis Ørting Skole lukker, er der udsigt til, at forældrene i stedet stabler en friskole på benene.

- Vi har nedsat en arbejdsgruppe, der er langt fremme med undersøgelser for at lave en friskole. Vi har lavet en undersøgelse blandt forældrene, der viser, at der er opbakning til at lave en friskole, siger Jan Kjærsgård, der er talsmand for styregruppen på Ørting Skole.

Peter Gordon fortæller, at hvis politikerne ender med at beslutte at lukke Randlev Skole, vil man også arbejde for at lave skolen om til en friskole. Allerede i morgen har man indkaldt forældrene til et stormøde, hvor dette er temaet.

Odder Kommune har allerede taget konsekvensen af, at mange forældre, børn og lærere forventes at troppe op i byrådssalen. Derfor bliver der udenfor byrådssalen opsat en storskærm, hvor byrådsmødet bliver transmitteret.

Se mere i mandagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.