SK Aarhus undgår spillerflugt før pokalfinale

Spillerne SK Aarhus har mulighed for at forlade klubben, fordi de ikke har fået løn. Alligevel bliver de - foreløbig.

Håndboldklubben SK Aarhus er i massive økonomiske problemer. Spillerne har ikke fået udbetalt deres løn i to-tre måneder, og derudover er de blevet bedt om at acceptere en lønnedgang.

Dermed har spillerne frem til nytår mulighed for at forlade Århus til fordel for en karriere i en anden klub - uden at få karantæne. Efter nytår vil et eventuelt skifte betyde, at spillerne bliver tildelt karantæne af Dansk Håndbold Forbund.

Trods muligheden for at forlade SK Aarhus uden at få karantæne ser det dog ud til, at de mest markante profiler bliver i Århus - som minimum frem til den vigtige pokalfinale mod FCK 2. januar.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har fået tilbud fra andre klubber. Men jeg ved også, at vi kan spille pokalfinalen og så derefter se, om vi vil til en anden klub. Der er 10 dage i karantæne - så må man derefter se, om det er det, man vil, siger landsholdsspilleren Trine Troelsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Heller ikke den erfarne landsholdsmålvogter Karin Mortensen har tænkt sig at forlade SK Aarhus i utide.

- Jeg er villig til at gå ned i løn. Jeg har fået et par tilbud inden VM, men del vil være skidt, hvis jeg var en af dem, der var årsag til, at klubben ikke kan overleve. Jeg ville have det dårligt, og jeg vil ikke have samvittighed til at forlade en synkende skude. Jeg vil gøre rigtigt meget for at blive i klubben og efterleve min kontrakt, siger Karin Mortensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i onsdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.