SK Aarhus får grønt lys

Skifteretten i Århus godkendte onsdag formiddag tvangsakkorden, der sikrer SK Aarhus' fra økonomisk ruin.

Et halvt års økonomiske problemer i SK Aarhus fandt onsdag formiddag sin løsning ved et møde i Skifteretten i Århus, som stadfæstede tvangsakkorden, det skriver stiften.dk.

Dermed blev en konkurs endegyldigt afværget, og kreditorerne kan se frem til at få ti procent af deres tilgodehavende, ligesom spillerne i løbet af torsdag vil kunne konstatere, at de seneste tre måneders løn endelig tikker ind på kontoen.

Med Rettens afgørelse kan SK Aarhus nu aktivere de midler, sponsorer og investorer har sikret klubben under forudsætning af, at der blev lavet en holdbar redningsplan.

- Nu skal vi først og fremmest havde denne sæson lukket ordentligt ned og så begynde at spekulere i næste sæson. Jeg vil gerne sige tak til alle, der har bidraget, spillerne, sponsorerne og ikke mindst IK Skovbakken, som har stillet utrolige frivillige kræfter til rådighed og givet afkald på tilgodehavender undervejs, sagde formand for SK Aarhus, Erik Hedegaard, der stillede sig i spidsen for rekonstruktionen, da det så mest dystert ud i december, hvor den tidligere ledelse smed håndklædet i ringen.

<b>Sportslig spænding</b>
Men afgørelsen betyder også, at Dansk Håndbold Forbund trækker fire point fra SK Aarhus i den igangværende turnering. Det betyder, at de århusianske ligakvinder ikke må tabe lørdagens udekamp mod Tvis/Holstebro, hvis de vil sikre sig en plads i næste sæsons håndboldliga.

- Så bliver den kamp da i det mindste spændende i stedet for kedelig, konstaterede Erik Hedegaard.

Skulle SK Aarhus tabe til Tvis, mens Sønderjyske - som forventet - slår Ringkøbing - får de dog endnu en chance for at spille sig i ligaen, nemlig via bedst-af-tre-opgør mod den anden kvalifikationspuljes nummer tre. Det tegner til at blive enten Lyngby eller Silkeborg/Voel.