Silkeborgensere raser over besparelser

Silkeborg Kommune har modtaget flere end 1.000 klager over kommende besparelser. Ældre demonstrerer ved byrådsmøde i aften.

Politikerne i Silkeborg vil finde besparelser for i alt 250 mio. kr. for at styrke kommunens trængte økonomi.

Endnu er det ikke besluttet, hvor og hvordan besparelserne kommer til at ramme, og derfor har kommunen udarbejdet et såkaldt "mulighedskatalog" med forslag til besparelser.

Indtil sent i aftes havde borgerne mulighed for at komme med indsigelser til forslagene i kommunens katalog. I alt har kommunen modtaget 1.091 høringsvar, hvoraf de 443 handler om besparelserne på skoleområdet. Svarene er en reaktion på, at byrådet planlægger at lukke flere skoler.

Blandt de restrende høringssvar handler de 216 om besparelser inden for ældreplejen, mens 164 handler om nedskæringerne i kommunens daginstitutioner.

- Der er meget stor interesse for det, og det er der jo ikke noget at sige til. Heldigvis er der nogle, der er meget konstruktive , fastslår borgmester Hanne Bæk Olsen (S) over for TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kommunens "mulighedskatalog" rummer besparelser for i alt 336 mio. kr. Nu hvor høringsfasen er slut, skal politikerne afgøre hvilke besparelser, der skal gennemføres, og hvilke områder, der slipper fri.

Silkeborg Kommunes økonomiudvalg tager på et møde den 6. april stilling til, hvor besparelserne skal ramme.

Se mere i mandagens nyhedsudsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30, hvor du bl.a. kan følge en gruppe vrede ældre, der demonstrerer under aftenens byrådsmøde.

Silkeborg Kommunes hjemmeside