Silkeborg skal være sundere

Nyt projekt går tæt på, hvor meget borgerne i Silkeborg ryger, drikker, spiser og motionerer.

Silkeborg Kommune sætter fra i dag spot på trivsel og sundhed sammen med frivillige fra foreninger og andre ildsjæle. Ligesom 12 danske kommuner er Silkeborg udvalgt til at være KRAM-kommune og deltage i en omfattende undersøgelse af danskernes sundhed og helbred.

- Vi vil gerne se en masse glade ansigter, som deltager i det hav af aktiviteter, vi er ved at planlægge, siger projektleder Rikke Gjellerod.

Målet er, at alle borgere deltager i mindst en aktivitet i løbet af august.

En helt speciel bus ruller den 4. august ind foran Medborgerhuset midt i Silkeborg. Herfra vil Statens Institut for Folkesundhed resten af måneden tilbyde en grundig helbreds-undersøgelse af 1700 silkeborgensere. De får blandt andet målt blodtryk, talje og kondition. Mange af landets fremmeste forskere kan bruge resultaterne fra Silkeborg og de øvrige KRAM-kommuner til at blive klogere. F.eks. ved at analysere hår fra deltagerne og undersøge, hvilke kemiske stoffer, vi går rundt med i kroppen. Udover de fysiske undersøgelser i KRAM-bussen opfordres alle kommunens omkring 50.000 borgere over 18 år til at svare på et spørgeskema på nettet om deres livsstil og helbred.

Mange af aktiviteterne i august får motion som omdrejningspunkt. Men ikke nødvendigvis motion i traditionel forstand. For eksempel arrangerer Idræt om Dagen barnevognsræs, hvor dagplejere, bedstemødre og forældre på barsel sammen spadserer ud under åben himmel med de små og får en hyggesnak, mens de bevæger sig. Håbet er, at dette og andre arrangementer motiverer borgerne til at motionere mere. Motion har nemlig ikke bare stor betydning for den enkeltes trivsel både fysisk og psykisk men også i forebyggelsen af livsstilssygdomme.

Læs mere ved at klikke <a href="http://www.silkeborgkommune.dk/borger/sundhed" target="_blank">her.</a>

Og se reportagen fra den storstilede åbningsfestlighed i TV2 l ØSTJYLLAND kl. 19.30