Silkeborg skal op i første forsøg

Direktøren forudser, at det bliver svært at komme i Superligaen, hvis det ikke sker først sæson

Nedrykkerne fra Silkeborg IF sætter alle sejl til for at vende tilbage til Superligaen i første forsøg. Lykkedes missionen ikke, forudser bestyrelsesformand i SIF Fodbold Support A/S, Kent Madsen, nemlig, at midtjyderne nok må indstille sig på et mere permanent ophold i den næstbedste fodboldrække.

- Det er vores klare mål at fortsætte med heltidsprofessionalisme og vinde rækken. Hvis vi ikke klarer oprykningen første år, skal der gode argumenter til for at holde på sponsorerne, der må formodes at have en begrænset tålmodighed. Klarer vi ikke oprykningen med det samme, må vi nok indstille forretningen på et liv i 1. division, siger Kent Madsen til Ritzau.

I første omgang har de omkring 200 små og store sponsorer tilkendegivet, at de bakker op om klubben, så på kort sigt får nedrykningen ikke livstruende konsekvenser for Silkeborg IF.

- Der er god grund til at tro, at alle sponsorerne bliver på samme niveau. Ganske få vil have en snak om det. Det drejer sig måske om 10, men de er ikke på vej ud, de vil måske bare have en samtale om vilkårene, siger Kent Madsen.

Jyske Bank og Silkeborg IF underskrev i begyndelsen af juni en femårig kontrakt, der gør banken til klubbens nye hovedsponsor fra 1. januar 2004. Så også på den front står klubben godt rustet. Alligevel vil nedrykningen kunne aflæses direkte på spillertruppen efter sommerpausen.

- I løbet af første halvår har vi med de spillere, der har forladt klubben, sikret os et pænt råderum til at styrke truppen. Det råderum er blevet mindre med nedrykningen. Hvis vi var blevet oppe, vil jeg gætte på, vi havde hentet fire forstærkninger, nu bliver det måske en enkelt eller to, fortæller Kent Madsen.